Ga terug
Afdrukken

Melkvrije chocoladetaart

Ingrediënten

  • 3 stuks eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 ml sojamelk
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram havermeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • halve eetlepel baking soda
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 repen chocolade (vegan)
  • 200 gram zuivelspread (vegan)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren 5 min. met een mixer. Voeg de olie, sojamelk, suiker en mix nog 2 min. Zeef de bloem, bakingsoda, bak-en cacaopoeder en een snufje zout boven het mengsel en mix nog 1 min.
  • Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat ca. 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Smelt de chocoladerepen, bijv. in de magnetron. Klop de zuivelspread los, en voeg samen met de gesmolten chocolade.
  • Halveer de cake horizontaal. Bestrijk de onderste laag met de helft van de spread. Leg daarna de bovenkant er weer op. Verdeel de rest van de spread over de bovenkant van de taart. Bestrooi de taart met bijvoorbeeld gehakte nootjes of met vegan popcorn van HandsOff.