Ga terug
Afdrukken

Bosbessen yoghurt cake

Ingrediƫnten

  • 250 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram suiker
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel koek -en speculaaskruiden
  • 200 gram bosbessen diepvries

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek je cakevorm met bakpapier.
  • Voeg de havermeel, amandelmeel, halfvolle yoghurt, bakpoeder, baking soda, suiker, koek -en speculaaskruiden en eieren toe en mix alles met een mixer tot beslag.
  • Voeg daarna de bosbessen toe, en spatel de bosbessen door het beslag. Laat er enkele over om deze op de bovenkant te strooien.
  • Schep daarna het beslag in de cakevorm.
  • Zet de vorm 45 tot 60 minuten in het midden van de oven. Bij mij stond deze er 60 min in, maar controleer je cake na 45 minuten met een sate prikker.