Ga terug
Marmer-bananen brood
Afdrukken

Marmer-bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 stuks Bananen
  • 3 stuks Eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snuf zout
  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram chocolade naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Smelt de chocolade in een apart bakje au bain-marie, of smelt het in de magnetron. Laat een beetje afkoelen.
  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker en suiker toe. Mix het geheel tot een luchtig beslag.
  • Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel ⅓ van het beslag door de gesmolten pure chocolade, en spatel dit even door, totdat de chocolade geheel is opgenomen.
  • Schep telkens een flinke eetlepel beslag in het bakblik, doe dit om en om met het normale beslag, en het chocoladebeslag.
  • Bak het bananebrood in 40 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.