Ga terug
chocolate chip cheesecake
Afdrukken

Chocolate Chip Cheesecake

Ingrediënten

Bodem

  • 1 pak 240 gram (glutenvrije) koeken
  • 50 gram margarine

Vulling

  • 400 gram roomkaas light
  • 125 gram creme fraiche light
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 50 gram amandelmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Ik gebruikte een 20cm diameter vorm. Smelt de rest van boter in een pan of magnetron
  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.
  • Meng in een kom de roomkaas, creme fraiche, amandelmeel en suiker.
  • Voeg al kloppend de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm.
  • Bak de cheesecake in een voorverwarmde over voor 60 min.
  • Je kan na een uur de oven uit doen, en op een kiertje zetten. Laat de cheesecake zo nog een uur staan.
  • Laat nog 2 - 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Je kan hem altijd daarna nog versieren met wat chocolade en pindakaas.