Ga terug
Afdrukken

Gezonde brownie

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije bloem (ik had boekweitmeel)
  • 20 gram cacaopoeder als je meer gebruikt, krijg je ook een meer intense chocoladesmaak
  • 5 gram stevia
  • 200 gram appelmoes
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 1 stuk ei
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille poeder
  • snufje zout

Extra

  • 50 gram chocoladedruppels/ stukjes chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vet een brownie-vorm in, een ovenschaal of maak van bakpapier een bak van ongeveer 20 x 20 cm op een bakplaat. Je kan ook een cake vorm gebruiken, dat deed ik. Let op! De bakvorm bepaald ook een beetje de baktijd. Als je beslag laag uitkomt, dan is de baktijd ook korter!
  • Klop het ei lekker schuimig. Prak de bananen fijn, voeg de bananen toe aan het ei. Klopt het nogmaals even.
  • Voeg daarna de overige ingrediënten toe en spatel! Hierdoor hou je het beslag/mengsel luchtig. Ik deed door het beslag nog chocoladedruppels voor een extra bite.
  • Vul je bakvorm. Strooi eventueel wat druppels chocolade over de bovenkant. Bak de brownie in ongeveer 45 – 60 minuten gaar. Voor mij was dit in een cake vorm!! Hoe lager, hoe korter. Bij een brownie vorm zal het ongeveer bij 30 minuten liggen. Test tegen de eindtijd even met een sate prikker. Komt de sate prikker er ‘schoon’ uit, dan is hij gaar! Let op, de brownie is wel een beetje smeuïg door de appelmoes en de extra chocolade druppels.