Ga terug
worteltaart glutenvrij
Afdrukken

Worteltaart met banaan

Ingrediënten

  • 3 stuks rijpe bananen
  • 3 stuks eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram havermeel / boekweitmeel / glutenvrije meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout

Vulling + glazuur

  • 50 gram gedroogde vijgen in stukjes
  • 100 gram walnoten gehakt
  • 75 gram julienne wortel
  • 300 gram roomkaas light
  • 100 gram poedersuiker of zoetstof naar voorkeur

Instructies

  • Verwam de oven voor op 180°C graden (boven- en onderwarmte)
  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
  • Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de stukjes vijgen, walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi naar wens nog extra stukjes walnoten/vijgen eroverheen.
  • Bak de worteltaart in 50 – 60 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.