Vergoeding diëtetiek

HOE IS DE PRIJS OPGESTELD?

Een consult bestaat uit zowel directe tijd als indirecte tijd.

Directe tijd: wordt het gesprek zelf bedoeld. Hierbij is de tijd, waarin je fysiek aanwezig bent tijdens consultatie.

Indirecte tijd: is de tijd dat nodig is voor- en nawerk (extra uitzoekwerk, het opstellen van het voedingsadvies,een speciaal behandelplan, etc.) Voor sommige problemen is er echter meer uitzoekwerk nodig. Dit verschilt per persoon en klacht. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Vergoeding

Het verschilt per zorgverzekeraar hoe veel je vergoed krijgt. Vergoeding voor dieetadvisering van 3 uur per jaar is in de basisverzekering opgenomen (valt onder dieetvergoedingen). Deze kosten worden wel verrekend met je eigen risico indien die nog niet verbruikt is door andere zorg/medicatie. Sommige aanvullende polissen bij zorgverzekeraars vergoeden extra tijd bij dieetadviezen en dan gaat de begeleiding niet van je eigen risico af.

Je ontvangt en betaalt mijn factuur eerst zelf. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Ik ben ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici. 

Hierdoor is het mogelijk de behandeling 60 -100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar voor een diëtistisch consult. 

Aanvullende zorgverzekering

Bij een aanvullende verzekering worden vaak meer uren voor dieetadvisering vergoed. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar, raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden. Bij dieetadvisering uit de aanvullende verzekering wordt het eigen risico niet aangesproken.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Sinds 2011 is de diëtist vrij toegankelijk geworden en heb je geen verwijsbrief meer nodig om toch een vergoeding te krijgen van jouw zorgverzekeraar. Hier doen echter niet alle zorgverzekeraars aan mee en vragen sommigen toch om een verwijzing. Daarnaast bevat een verwijsbrief van bijv. jouw huisarts vaak waardevolle informatie voor de juiste behandeling. Daarom blijft een verwijzing in veel gevallen toch wenselijk.

Als u zonder verwijzing van een arts bij de diëtist komt, wordt tijdens de intake nagegaan hoe het met uw gezondheid gesteld is. Deze screening is erop gericht om de veiligheid van een diëtistische behandeling vast te stellen en om na te gaan of uw hulpvraag wel binnen het domein van de diëtetiek valt. Het kan dus voorkomen dat u geadviseerd wordt eerst bij een arts langs te gaan.

TARIEVEN

Bij alle trajecten wordt er gestart met een intake gesprek. In het gesprek wordt er een huidige analyse gemaakt van de voeding en ontvang je persoonlijk advies en voedingsschema. Naast het voedingsschema ontvang je variatielijsten. Tijdens het intake gesprek verrichten we ook bepaalde metingen, zoals het gewicht en/of vetpercentage.

In een vervolg consult bespreken wij de voortgang, verrichten we dezelfde metingen als het intakegesprek. Daarnaast wanneer nodig en/of wenselijk kan er een aanpassing gedaan worden aan het voedingsschema.

TARIEVEN

Indien je op eigen kosten wilt komen, of omdat je geen medische indicatie hebt, zijn dit de tarieven die worden gehanteerd:

Intake/adviesgesprek:                                      60 minuten directe tijd, 45 minuten indirecte tijd   € 105,-
Vervolg gesprek:                                                30 minuten directe tijd, 15 minuten indirecte tijd   € 45,-
Extra werk zoals schema’s, voorbeelden: per 15 minuten                                                                  € 15,-

NO SHOW

Afspraken dienen 24u van te voren worden afgebeld en op vrijdag voor een afspraak voor maandag. Indien de afspraak te laat is afgemeld, of je bent de afspraak vergeten, dan zijn de kosten van de gereserveerde tijd voor eigen rekening. Er zal via e-mail een factuur gestuurd worden.

Contact

Een vraag? Opmerking of wil je een afspraak inplannen? Neem contact met mij op!

Not readable? Change text. captcha txt